2017-07-12 16:27:22• hírek • Kocsis Zoltán

Buszsofőrök, irány Málta!

Szatmár megyében júniusban 3,44%-os volt a munkanélküliségi arány, ami a 4,18%-os országos aránynál is kedvezőbb. A szatmáriaknak nem munkahelyre van szükségük tehát, mert az nagyrészt van. Sokkal inkább jól fizető munkahelyre – vallják egy ideje már a politikusok is. A Szatmár Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) most több százat is ajánl. Igaz, nem a megyében, hanem azon túl. Jóval túl. Még az országhatáron is túl.

Az EURES nemzetközi munkaközvetítő program keretein belül ugyanis hétszáznál is több külföldi munkalehetőséget ajánl az AJOFM: szám szerint 750-et. Figyelem, buszsofőrök előnyben!

Egyrészt azért, mert közel háromszáz munkahelyet ajánl az EURES: 250-et Máltán, 30-at Csehországban. Másrészt pedig azért, mert Málta csodás hely! Ahová takarítókat is keresnek, ötvenet.

A második legtöbb munkahely Németországban várja az érdeklődőket, 148. Itt azonban a legsokoldalúbb a kínálat: munkaerőt keresnek a vendéglátóiparban, a tanügyben, az egészségügyben, az építőiparban…

Csehországban 86 rendelkezésre álló munkahely közül 30 szól buszsofőröknek, Nagy-Britanniában 46-ból 35 házi beteggondozó. Szlovéniában 44 munkavállalót várnak, leginkább a feldolgozóiparban, Olaszországban 40 házi beteggondozót, Írországban pedig 20 személyt keresnek farmokra. Norvégiában leginkább az építőiparban van szükség munkaerőre, akárcsak Belgiumban. Ausztriában hét, Spanyolországban hat, Luxemburgban és Szlovákiában négy, Lettországban, Lengyelországban és Hollandiában pedig 3-3 embernek kínálnak munkát. Míg legtöbb helyen fizikai munkavégzésre hirdettek meg állást, addig mindhárom holland lehetőség rendszergazdáknak szól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: